MANİSA / ŞEHZADELER - Kazım Karabekir Ortaokulu

.
Ahmet Bedevi Mahallesi 559 sokak No. 4 Manisa/Merkez
Vizyon
Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş ve yaşamına aktarma bilincine erişmiş, evrensel kültürü bu anlayışla bütünleştirmiş, teknolojiyi üretim aracı olarak kullanma becerisi edinmiş, tartışan, araştıran, sorgulayan, düşünen sorumluluk sahibi insanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Misyon
Biz Kazım Karabekir Ortaokulu olarak; Kendisiyle ve toplumla barışık, bilimsel düşünceye önem veren, hedef belirleyen, yeniliklere açık, yaratıcı öğrencileri; bilgiye ulaşma yollarını öğreterek yetiştirmek, kendi sosyal çevrelerinde, kültürel değerlerine sahip çıkan ve o temel eksen etrafında kendisini ve dünyayı algılayan, sorgulayan, teknolojiyi iyi kullanabilen, dürüst, hoşgörülü ,Atatürk ilkelerine bağlı öğrenciler yetiştirmek için varız.
Sportif faaliyetlerde birçok madalya ve kupa kazanılmıştır.
Ders Başlama Saati:09:00 Ders Bitiş Saati:15:30
Ulaşım
Özel araçla merkezden gelindiğinde Turgutlu yolu takip edilerek doğuya gidilir Kırtık İtfaiye Grubu karşısında yer alan kavşakta Nurlupınar tabelasından devam edilip iki tren yolu geçilir Kazım Karabekir Mahalle Muhtarlığı Binasından sağa doğru gidilerek okul binasına ulaşılır. Toplu taşıma araçlarından 7 numara ve 9 numara ile de okulumuza rahatlıkla ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri
Manisa il merkezinin doğusunda Nurlupınar mevkii, Ahmet Bedevi Mahallesinde hizmet vermektedir. Hizmet verilen mahalleler de İç Ege(Kütahya), Güneydoğu ve Doğu Anadolu´dan göç etmiş aileler ikamet etmektedir.
Merkez okul. Şehzadeler İlçe merkezinde. Milli Eğitim Müdürlüğüne 2,4 Km.
Pek çok alanda sportif faaliyetlerde başarısı vardır.
2 defa Tübitak 4006 Bilim Fuarına katılmış ve başarı ile tamamlamıştır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda 2016 yılından itibaren KODLAMANİSA projesi yürütülmektedir, kodlama ve robotik dersleri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde işlenmektedir.